Openingstijden

De manege is van maandag t/m vrijdag geopend van 08.00 uur tot 23.00 uur.

Op zaterdag en zondag is de manege open van 8.00 uur tot 20.00 uur.

U bent altijd welkom, maar meldt u even bij een medewerker.

Bedrijfsprofiel

Onder leiding van ons vakbekwame en gediplomeerde instructieteam zal je vertrouwen krijgen, plezier hebben en zo een ervaren ruiter worden. Je leert op een diervriendelijke en veilige wijze met onze dieren om te gaan. “Verantwoord paardrijden” is immers het devies van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS), waar wij uiteraard bij zijn aangesloten. Verder is persoonlijke begeleiding een van de speerpunten op Manege Hillegom.

Als erkenning van de continue kwaliteit en veiligheid in de breedste zin van het woord heeft deze manege Drie sterren toegekend gekregen door de FNRS.

De manier waarop mensen met dieren omgaan is afhankelijk van de opvoeding. Angst voor het onbekende veroorzaakt vaak communicatieproblemen tussen mens en dier.

De zorg voor een eigen dier kan helpen bij het ontwikkelen van een eigen identiteit en eigenwaarde. Het paard is hierbij een hulpmiddel. Paarden zijn elegant, intelligent, hebben gevoelens, willen openheid en vragen om duidelijkheid. Dieren met karakter dus.

Wanneer er een wederzijds evenwicht is tussen respect en vertrouwen, is er een basis gelegd voor een goede samenwerking tussen mens en paard.

Vanuit deze filosofie worden in groepslessen zowel kinderen als volwassenen vertrouwd gemaakt met het paard. Dit gebeurt niet alleen door het berijden, want ook de verzorgende kant wordt zoveel mogelijk naar voren gebracht. Poetsen van het paard, wandelen, laten grazen en helpen met voeren, het is allemaal mogelijk op de manege. Kortom, bezig zijn met en tussen de paarden.

Oprichters Niek en Nelly Koopman

Accomodatie

De manege

Welkom op manege Hillegom. Op deze luchtfoto is hele manege met het omliggende weiland te zien. Wij zijn 7 dagen per week geopend. U bent van harte welkom om langs te komen voor een bezoekje.

De foyer

Vanuit de sfeervolle foyer kunnen alle lessen en wedstrijden goed gevolgd worden. Er is een bar aanwezig waar je altijd terecht kan voor een lekker drankje of hapje.

Rijbaan 1

Deze rijbaan heeft een afmeting van 25m x 65m. Door de grote lichtkoepel hebben wij veel daglicht maar ook 's avond is de rijbaan goed verlicht door ledverlichting. Wij hebben gekozen voor een topsport bodem van Equisport. Door dat wij 2 rijbanen hebben is er bijna altijd plaats om te rijden.

Rijbaan 2

Deze rijbaan heeft een afmeting van 20m x 43m. Net als rijbaan 1 heeft deze rijbaan veel daglicht vanuit de koepel en ledverlichting. Deze rijbaan heeft ook de topsport bodem van Equisport. In deze rijbaan beginnen onze leden met rijden.

Buiten rijbaan

De buitenrijbaan is klaar. het is een 65 m x 65m equisport eb en vloed sportbodem. de foto laat ook zien dat het weiland voor onze schoolpaarden opnieuw is ingezaaid.

Paddock

De speeltuin van de paarden, hier mogen de paarden even rollen en vrij bewegen. Iedereen mag zijn of haar paard in de paddock zetten. De paarden kunnen gescheiden worden met schriklint maar ze mogen ook bij elkaar geplaatst worden. De afmeting is 70m x 28m. aan andere zeide van manege hebben wij nog 2 paddock's 1 van 70 m x 10 m en 20m x 10m.

Stallen

Wij hebben diverse stallen op de manege beschikbaar. Onze reguliere stallen hebben afmeting van 3m x 3.5m. Waarvan een deel met buitenluik. Wij hebben ook luxe boxen met afmeting van 3.5m x 3.5m met buitenluik. Speciaal voor onze shetten hebben wij 3 lage boxen. De stal is gebouwd met veel daglicht en veel natuurlijke ventilatie. Al onze paarden hebben wij op vlas of easymix staan.

Weiland

Wij beschikken over 4 ha weiland. Wij hebben de weilanden zo ingericht dat het makkelijk te bereiken is en ook het omweiden makkelijk uit te voeren is. Voor paarden die in pension staan kunnen hier in het weideseizoen 4 uur per dag gebruik van maken.

Poetsplein

Wij beschikken over 12 poetsplaatsen. Deze zijn direct geplaatst naast de zadelkamer. Hierdoor hoeven de leden alsmede de pensionleden de paarden zo min mogelijk te stoeren in hun box. het opzadelen en afzadelen kan hier plaats vinden.

hieronder ziet u afbeeldingen waar wij begonnen zijn met ons bedrijf.

Onze schoolpaarden

Welzijn van onze schoolpaarden

Hieronder een verzameling van foto’s en een video waarin we laten zien waar wij als Manege Hillegom m.b.t het welzijn van onze school paarden aan werken. binnenkort komen er nieuwe foto’s van alle onderdelen waar wij aan werken zodat de paarden het beste hebben. 

Stage

De manege biedt mogelijkheden voor stagiaires. Of je nu een snuffel- of een afstudeerstage moet lopen; er is van alles mogelijk. Hoe ziet een doorsnee stagedag er ongeveer uit?

Je dag begint om 8.00 uur. Samen met het vaste stalteam begin je met het voeren (biks en hooi) van de paarden. Daarna worden de stallen opgestrooid en geveegd. De radio staat aan, het is gezellig en ondertussen leer je van alles over het bedrijf. Je krijgt intensieve begeleiding zodat het werk zorgvuldig en veilig uitgevoerd wordt. In de verschillende pauzes kan je eventueel alvast stage opdrachten invullen en kleine onderzoeken uitvoeren.

In de middag ga je de paarden voor de eerste les opzadelen en als de kinderen arriveren, begeleid je ze naar de binnen manege. Vervolgens help je ze met opstappen, beugels op maat maken en aansingelen. Gedurende de de dag zijn er altijd leuke activiteiten waardoor het stagelopen op ons bedrijf echt een afwisselende, maar vooral leerzame tijd wordt. De animo voor de stages op Manege Hillegom is groot, dus als je verzekerd wil zijn van een plaats neem dan op tijd contact op en kom gerust eens kennismaken.

De manege is ook aangesloten bij www.stagemarkt.nl.