Medewerkers van Manege Hillegom

Marian Koopman-Versteege

Samen met haar man Pieter Versteege en zoon Bob Koopman is Marian Koopman eigenaar van Manege Hillegom.

Marian heeft samen met haar vader Niek Koopman de eerste pony gekocht voor deze manege in 1968. Hierna is de manege gegroeid tot wel 35 paarden. Marian geeft naast de dagelijkse leiding ook diverse manege lessen van beginnend niveau tot gevorderd niveau.

Marian heeft diverse paarden naar het Z niveau gereden. Zij vindt het vooral leuk om paarden weer een nieuwe kans te geven en echt weer plezier in het leven te geven.

Bob Koopman

Samen met Marian Koopman-Versteege en Pieter Versteege is hij eigenaar van Manege Hillegom. Bob is de derde generatie die na Opa Niek Koopman deze manege runt. Naast de dagelijkse leiding is Bob ook instructeur en geeft van beginners tot de gevorderden les. Privélessen geeft Bob ook, en daarnaast is hij nog op stal en in de foyer werkzaam.

Met zijn eigen paard Zafina, die hij vanaf groen paard heeft opgeleid rijdt de combinatie nu op ZZ licht niveau. Hij heeft diverse regionale en nationale kampioenschappen gereden in de dressuur. Ook op het gebied van springen is hij actief, als instructeur maar ook te paard. Hij heeft zich zelfs een keer geselecteerd voor Jumping Amsterdam, dit was met zijn vorige paard Partner.

Pieter Versteege

Pieter Versteege is samen met zijn vrouw Marian Koopman-Versteege en zoon Bob Koopman eigenaar van Manege Hillegom.

Als stalmanager houd Pieter zich naast dagelijkse leiding bezig met de gezondheid van de paarden, het technische onderhoud en diverse administratieve taken.

Daarnaast vind Pieter het mennen een erg leuke tak binnen de paardensport. Hier op de foto is staat Mammoet voor de kar en ook met het paard Benno is de combinatie nu aan het studeren voor meninstructeur.

Annemarie Kesseling

Annemarie is instructrice bij Manege Hillegom. Op de maandag- en donderdagavond geeft zij diverse lessen van beginnend tot gevorderd niveau. Annemarie geeft ook privélessen.

Annemarie heeft zowel op de schoolpaarden gereden, als op haar eigen paard Jazou. Nu Jazou geniet van z’n welverdiende pensioen is Annemarie begonnen met mennen en dit vindt ze heel erg leuk. Ook zorgt ze door middel van een half uurtje longeren dat diverse manegepaarden lekker in hun vel blijven zitten. Op de foto ziet u hoe Annemarie een demonstratie geeft met de stoere Halflinger Jip.

Jelle Daudey

Jelle is all-round medewerker op Manege Hillegom. ’s Ochtends werkt hij mee in de stallen en ’s middags geeft hij les en dit doet hij met veel plezier. Onlangs heeft Jelle in Ermelo diverse examens behaald met zeer goede resultaten , waardoor Jelle all-round kan lesgeven.

Als paardensporter rijdt hij regelmatig wedstrijden en rijdt hierbij dressuur en springen. Zijn favoriete wedstrijdpaard is Vucantos. Op de foto ziet u Jelle op onze super knappe en brave Chestnut na een examen in Ermelo.

mariette lemmers

Mariëtte Lemmers

Mariëtte Lemmers geeft les op vrijdagmiddag aan de jongste ruiters. Maar ook met volwassen leerlingen gaat het les geven haar uitstekend af, zij geeft ook met veel plezier een deel van de Ouderlessen. Op vrijdagavond geeft zij ook nog les aan mensen van Stichting De Zevensprong, dit zijn mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking, die iedere week door Mariëtte’s enthousiaste inzet genieten van en met de superbrave paarden van onze manege.

Als paardensporter rijdt Mariëtte iedere week met veel plezier op onze schoolpaarden.

Daphne van Kesteren

Daphne is Instructrice op Manege Hillegom. Zij heeft jarenlang op zaterdagmiddag les gegeven. Door haar drukke baan is Daphne nu inval-instructice en zij geef les aan gevorderden of de kinderen die net begonnen zijn met paardrijden.

Als paardensporter rijdt zij iedere week op diverse schoolpaarden van de manege. Carrouselrijden vindt zij een leuk onderdeel.

Laura van Haaster

Laura is Instructrice op Manege Hillegom. Zij heeft een aantal jaren op de zaterdag lesgegeven. Nu is Laura inval-instructrice en geeft les aan beginnende en gevorderde ruiters en amazones.

Als paardensporter heeft Laura echt een klik met het paard Aladin. Zoals je ook kan zien op de foto hebben ze samen plezier, wat ze ook doen. Naast haar drukke baan vindt Laura het een uitdaging om zoveel mogelijk tijd met Aladin door te brengen.

Daniëlle van Dijk

Daniëlle is Instructrice op Manege Hillegom. Naast KNHS jurylid heeft Daniëlle ook haar instructiediploma en gaat lesgeven op de zaterdagochtend.

Als paardensporter heeft Daniëlle ook een eigen paard. Hiermee traint zij nu op M niveau en doet ook mee aan diverse KNHS wedstrijden.

Dana van Loo

Dana werkt als vrijwilligster op onze manege. Hierbij helpt zij geregeld achter de bar in de Foyer. Dana kan je goed helpen bij het inhalen van een les.

Als paardensporter rijdt zij wekelijks op diverse schoolpaarden. Op zondag least zij op dit moment Unamie.

Sandy Goezinne

Sandy is manager van de Foyer op de Manege. Naast de inkopen en het achter de bar staan, regelt Sandy ook de lesindelingen. Wil je weten waar je kan inhalen of in welke les een nieuwe leerling geplaatst kan worden, dan kun je met al je vragen bij Sandy terecht.

Als paardensporter heeft zij samen met haar dochter een leuk nieuw jong paard, en zoals je kunt zien op de foto is de hele familie gek van de paarden. Sandy rijdt ook wekelijks diverse schoolpaarden op de manege.

Anna Dollé

Anna is stalmedewerker op Manege Hillegom. Zij rijdt elke zaterdag ochtend in de manege lessen, meestal op haar lievelingspaard Fiona, en werkt de zaterdagmiddagen op stal. Het leukste vindt Anna het begeleiden van kinderen in de omgang met paarden, waarbij de liefde voor de paarden voorop staat.