Wedstrijd op Manege Hillegom

Wedstrijd op Manege Hillegom

Dit keer werd er een dressuurwedstrijd georganiseerd voor leerlingen in de leeftijd van 15 tot 18 jaar.

Deze leerlingen zijn al op jonge leeftijd begonnen met pony lessen.” Nu zijn zij zo groot geworden dat er door deze puberclub op onze paarden gelest wordt. Deze overgang is geleidelijk aan gegaan zodat de overstap niet groot was. Daarbij zijn zij zo enthousiast dat zij regelmatig het paard komen verzorgen of ermee gaan wandelen. Je bouwt dan echt een band met je paard op ” aldus instructeur Bob Koopman.

De jury mevrouw Brans kon helaas niet iedereen laten slagen. Er werd gestart op een paard dat nog maar heel kort op de manege staat. Mevrouw Brans vond dat het paard meer tijd nodig had om dit niveau goed te kunnen lopen. Ook werd een verkeerde galop te laat hersteld en was de buiging en stelling niet overal onder controle. Dat zijn puntjes waar weer aan gewerkt gaat worden in de lessen zodat het de volgende keer beter gaat.

Er werden ook hele mooie punten gescoord .Het hoogste aantal punten was voor Anouck Mooi op de Haflinger Janneke t.w. 226. Chantal Haligowski behaalde in de F8 221 pt en Bo Schniedewind reed de appaloosa pony Derkje heel mooi en met 222 punten slaagde zij voor het diploma F8. Gina Luske slaagde voor het F10 diploma met 216 punten. Foto: Gina Luske op Sano

gina