De 1e wedstrijd op Manege Hillegom

Twee lessen van instructrice Brendy reden hun eerste dressuurwedstrijd.

Dat was natuurlijk spannend voor de jonge deelnemers. Iedereen was ruim van tevoren aanwezig op Manege Hillegom om de pony’s zo mooi mogelijk aan de jury te presenteren.

Brendy:“ Wij zijn erg voor het veilig en respectvol omgaan met onze pony’s. Doordat de leerlingen dat bij ons leren zie je gewoon, dat zij het verzorgen met veel zelfvertrouwen doen. Overal zag je poetsende kinderen en pony’s die van al die aandacht genoten.” Wat ook opviel was dat alle ouders hun kinderen hielpen bij de voorbereiding en hun steentje bijdroegen bij de organisatie van de wedstrijd.

Daar zaten ook moeders bij die zelf weer zijn gaan paardrijden , aangestoken door het enthousiasme van de kinderen. Met heel veel plezier volgen zij de lessen voor ouders gegeven door instructrice Mariette Lemmers op de woensdagavond en de vrijdagmiddag.

Brendy hielp de kinderen bij het losrijden voordat de wedstrijd begon en gaf daarbij nog de laatste tips. Op de foto is te zien dat zij er zin in hadden!

Al met al was er de hele dag een leuke sfeer waardoor de leerlingen optimaal hun prestaties konden laten zien. De jury , mevr. vd Veek, vond de leerlingen goed voorbereid en genoot van het enthousiasme.

De amazones en ruiters gaan nu oefenen voor een hoger niveau en als zij dat onder de knie hebben mogen zij dat weer laten zien op een wedstrijd.

1e Jesse van Steenis op Shelly, 2e Bebel vd Mey op Sano en 3e Tessa Hoogenboom op Komeet.

Bij de middaggroep werd Raul Labrada Proenza eerste op de fjorden pony Floyd .